Vifo Artikel 11.10.2016

Årsmøde byder på debat om kulturen og det frivillige sociale arbejde

På Frivilligrådets årsmøde bliver der stillet skarpt på, hvordan kulturen kan bidrage til lokal udvikling og samarbejde mellem mennesker, som inkluderer og involverer socialt udsatte.

Skrevet af: Redaktionen
Nøgleord: Frivillighed Kultur

Kunst og kultur handler om at skabe noget sammen. Det er et frirum, hvor der er plads til det skæve, og hvor nye målgrupper kan blive en del af fællesskabet. Sådan skriver Frivilligrådet i invitationen til årsmødet, som finder sted på Hermans i Tivoli Friheden i Aarhus onsdag den 16. november under titlen ’Bare fest og farver? Når det frivillige sociale møder kulturen´.

På årsmødet bliver der gennem en lang række oplæg og workshops stillet skarpt på, hvordan kunst- og kulturprojekter kan inddrage socialt udsatte og skabe udvikling i lokalområder.

Her kan deltagerne blandt andet høre Aarhus’ borgmester, Jakob Bundsgaard, og formanden for Frivilligrådet, Vibe Klarup Voetman, diskutere, hvordan kommunens gode ideer kan inddrage og skabe deltagelse for flere. Aarhus 2017 vil fortælle om, hvordan de bruger kulturen som udvikling og som en løftestang for det frivillige sociale arbejde, og kunstnergruppen Wooloo vil fortælle om borgerdrevne kulturprojekter.

I de forskellige workshops vil der blandt andet være mulighed for debat om, hvordan litteraturen skaber relationer mellem mennesker, og Anne Mette W. Nielsen fra Center for Ungdomsforskning (CeFU) vil se nærmere på, hvad kulturen kan ifølge forskningen, og hvordan man kan sætte den mere i spil.

Frivilligrådets årsmøde bliver afholdt i samarbejde med Aarhus 2017, og aftenen før mødet har deltagerne mulighed for at besøge frivilligaktører i Aarhus og høre mere om frivilligprogrammet under Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.

Aftenarrangementet den 15. november er kun for deltagere på årsmødet. Tilmelding skal ske senest den 4. november.