Vifo Artikel 20.05.2016

500 deltagere klar til idræts- og foreningslivets topmøde i Vejen

For femte gang er Vejen Idrætscenter i dagene 23.-25. maj vært for et topmøde for idrætten og den brede folkeoplysende sektor. Vejen Kommune er denne gang partner for arrangementet.

Skrevet af: Redaktionen
Nøgleord: Vifo

500 deltagere er nu klar til Idan og Vifos dobbeltkonference i Vejen Idrætscenter, der vil samle en lang række topledere fra idræts- og fritidslivet.

Dobbeltkonferencen 'Idrættens største udfordringer V/Folkeoplysning i forandring II' finder sted i dagene 23.-25. maj med fokus på folkeoplysning mandag-tirsdag og primær fokus på idrætssektorens udfordringer tirsdag og onsdag.

Idan/Vifo forventer ca. 200 deltagere mandag, hvor kulturminister Bertel Haarder (V) åbner konferencen 'Folkeoplysning i forandring II'. Konferencen sætter fokus på blandt andet aftenskolernes og Folkeuniversitetets situation og relationerne mellem kommunerne og den frivillige folkeoplysende sektor.

Tirsdag og onsdag deltager over 400 deltagere i konferencen 'Idrætssektorens udfordringer V', hvor en meget bred vifte af temaer kommer til diskussion.

Helt nye landsdækkende tal og tendenser for danskernes deltagelse i foreningslivet og den kommercielle fitness-sektor kommer til debat, ligesom konferencen blandt andet har fokus på iværksætteri, organisering, eliteidræt, events, facilitetsdrift og bagsiden af medaljen i motionsbølgen i form af skader og motionsdoping.

130 oplægsholdere over tre dage

I alt er næsten 130 oplægsholdere og debattører på programmet over de tre dage. Mange topledere fra idrætsorganisationer, fitness-sektoren, folkeoplysningens aktører, kommunale forvaltninger, faciliteter, private virksomheder og arrangører etc. vil være at finde blandt deltagerne.

For første gang er Vejen Kommune samtidig officiel partner for konferencen. 

"Vi er glade for at Idan vælger at lægge deres konference her i Vejen. Det er dejligt for området at få denne begivenhed hertil, og det er positivt at endnu flere oplever Vejen Idrætscenters unikke faciliteter," siger Vejen Kommunes borgmester, Egon Fræhr.

Han vil mandag eftermiddag løfte sløret for Vejen kommunes ambition om at skabe en tilbagevendende begivenhed i kommunen med fokus på folkeoplysning og dannelse.

For Idans vedkommende var beslutningen om at lægge instituttets 'topmøde' i Vejen Idrætscenter for femte gang ikke svær.

"Når vi igen har valgt at lægge vores topmøde for aktørerne i idrætten og den brede folkeoplysende sektor i Vejen, er det fordi vi gerne vil holde konferencen et sted, hvor miljøet afspejler de potentialer og udviklingstræk, vi typisk drøfter på konferencen. Her må vi bare sige, at Vejen Idrætscenter er et sted, som altid fornyer sig. Det er altid en fornøjelse at være gæst i Vejen Idrætscenter - både for deltagerne i konferencen og for os som arrangør," siger direktør Henrik H. Brandt fra Idan/Vifo, som også hilser partnerskabet med Vejen Kommune velkommen.

"Vi er rigtig glade for, at Vejen Kommune denne gang også har valgt at bakke op om konferencen, som trækker omkring 500 beslutningstagere fra idrætssektoren og den brede folkeoplysende sektor til Vejen."