Vifo Artikel 05.10.2017

Årsmøde diskuterer fællesskaber for flere

På Frivilligrådes årsmøde kan man være med til at diskutere værdien af de frivillige fællesskaber og debattere, hvordan man får inkluderet dem, der står uden for fællesskaberne.

42 pct. af danskerne bruger tid på frivilligt arbejde og er en del af de frivillige fællesskaber i bl.a. de lokale foreninger. Men der er også en stor gruppe, der føler, at de ikke er en del af fællesskabet. Frivilligrådets årsmøde den 2. november vil derfor debattere, hvordan man kan skabe fællesskaber for flere.

På årsmødet kan deltagerne blandt andet høre børne- og socialminister Mai Mercado fortælle om sin vision for frivilligområdet i Danmark og om arbejdet med den kommende civilsamfundsstrategi.

De nyeste tal på frivilligheden vil blive præsenteret, når Helene Elisabeth Dam Jørgensen fra Center for Frivilligt Socialt Arbejde fortæller om tendenser i frivilligheden, forsker Ziggi Ivan Santini fra projektet ABC for mental sundhed ser nærmere på frivillighed og mental sundhed, og Ian Kirkedal Nielsen fra Rambøll sætter fokus på frivillighed blandt mennesker, der står langt fra arbejdsmarkedet.

Med afsæt i tallene vil Christoffer Hansen, leder af Idrætsprojektet i Københavns Kommune, og Anders Stæhr, medstifter af Boblberg.dk, derefter give deres bud på, hvordan flere får mulighed for at blive en del af de frivillige fællesskaber.

Efter formiddagens oplæg vil deltagerne få mulighed for at deltage i en række tematiske workshops, hvor det bliver muligt at give deres besyv med til debatten og diskutere forskellige løsninger på, hvordan man kan skabe fællesskaber for flere i Danmark. Her er det temaer som mental sundhed, udsatte borgere, børn og unge, samspillet med kommunerne og digitale medier, der er på dagsordenen.

Dagens program slutter med en paneldebat, hvor blandt andre Venstres socialordfører, Carl Holst, og Frivilligrådets formand, Vibe Klarup, vil debattere, hvordan samfundet skal tage hånd om problemstillingen, og hvem der skal tage styringen.

Frivilligrådets årsmøde ’Fællesskaber for flere’ finder sted torsdag den 2. november på Nationalmuseet i København og henvender sig til ledere fra foreninger, organisationer og kommuner samt andre med interesse i civilsamfundet.

Årsmødet koster 900 kr. for deltagere fra foreninger, Frivilligcentre og frivillige organisationer og 1200 kr. for deltagere fra kommuner, statslige institutioner og virksomheder. Tilmelding kan ske frem til den 24. oktober.

Læs mere