Vifo Artikel 30.11.2018

Ændring af højskoleloven vedtaget i Folketinget

Kulturministerens forslag om at ændre højskoleloven er blevet vedtaget af Folketinget. Med lovændringen får flere højskoler mulighed for at blive godkendt som seniorhøjskoler.

Nøgleord: Højskoler

Ændringerne af højskolelovens vilkår for seniorhøjskoler er nu vedtaget i Folketinget med støtte fra samtlige partier. Lovændringen giver flere højskoler mulighed for udelukkende at tilbyde korte kurser og blive godkendt som seniorhøjskoler.

Kulturminister Mette Bock sender nu tre seniorhøjskoletilladelser i udbud, og både nye og eksisterende højskoler kan byde ind på muligheden for at blive godkendt som tilskudsberettiget seniorhøjskole, skriver Kulturministeriet i en pressemeddelelse.

“Jeg er meget tilfreds med, at ændringen af højskolelovens vilkår for seniorhøjskoler nu er vedtaget i Folketinget med bred opbakning. Det er vigtigt, at vi fra politisk hold kan hjælpe med at sikre gode tilbud til den voksende gruppe af seniorer i Danmark. Og jeg ser frem til, at der i de kommende år kan komme nye seniorhøjskoler rundt omkring i hele Danmark, der kan give kvalitetstilbud til denne gruppe af borgere", udtaler Mette Bock i pressemeddelelsen.

Der kan ansøges om tilladelse i perioden januar-maj 2019, og de nye seniorhøjskoler vil blive præsenteret til februar 2020 med forventet kursusstart til august 2020.

Ændringen til højskoleloven indeholdt oprindeligt også en række ændringer i forhold til den specialpædagogiske støtte på højskoleområdet, men efter en række kritiske høringssvar blev denne del af lovforslaget taget af bordet.

Læs mere