Vifo Artikel 29.04.2019

Aftenskolernes Pris 2019 uddeles på Kulturmødet på Mors

Aftenskolernes Pris 2019 uddeles på Kulturmødet på Mors til august. Det er nu muligt at indstille kandidater til årets priser.

Skrevet af: Katja Høiriis
Nøgleord: Aftenskoler

Aftenskolernes Pris er tilbage efter et års pause i 2018, og i 2019 uddeles prisen for femte gang. Årets prisuddeling finder sted til august i forbindelse med Kulturmødet på Mors, som foregår i dagene 22.-24. august 2019.

Formålet med Aftenskolernes Pris er at sætte aftenskolerne på dagsordenen og synliggøre aftenskolernes bidrag til samfundet ved at samle de bedste eksempler fra hele landet. I 2019 uddeles der priser inden for tre kategorier:

  • Årets aftenskole
  • Årets underviser
  • Årets aftenskolekommune

Prisen som årets aftenskole gives til en skole, som blandt andet går nye veje og rammer nye målgrupper, skaber rum for læring og givende fællesskaber, gør en særlig indsats for sårbare og udsatte og/eller bidrager til at løse behov i lokalområdet. Prisen som årets aftenskoleunderviser gives til en underviser, der i særlig grad formår at skabe rum for inspiration, fællesskab og læring, mens årets aftenskolekommune er én, der anerkender aftenskolernes betydning i lokalsamfundet.

Årets jury, der skal udpege vinderne, består af Henriette Bjerrum fra Videncenter for Folkeoplysning, Karina Willumsen fra kommunikationsbureauet SIVIL og Steffen Hartje fra Fritid & Samfund.

Aftenskolernes Pris er udviklet som et samarbejde mellem de fem store oplysningsforbund samt FO-Aarhus, og indstillingerne til de tre priser skal ske til de relevante oplysningsforbund.

Læs mere