Vifo Artikel 09.06.2017

Aftenskolernes rolle til debat på Folkemødet

Videncenter for Folkeoplysning lægger op til en spændende eftermiddag med debat, viden og inspiration om aftenskolernes fremtid i det danske samfund på Folkemødet fredag den 16. juni

Skrevet af: Redaktionen

Aftenskolernes fremtid som folkeoplysende aktører kommer til grundig debat på Folkemødet på Bornholm, når Videncenter for Folkeoplysning (Vifo), fredag den 16. juni kl. 14.00-15.45 inviterer  til to spændende debatrunder om aftenskolernes rolle i fremtiden.

Titlen for debatten er ’Godnat til aftenskolerne? Har aftenskolerne en fremtid?

Den lidt uheldssvangre titel hentyder til en situation, hvor aftenskolerne over de seneste år har haft nedgang i såvel antal aktivitetstimer som antal skoler.

Men trods denne tilbagegang er der masser af eksempler på aftenskoler, som formår at tiltrække et kernepublikum eller formår at forny sig såvel i form som indhold og appel til deltagerne.

Hvad gør de andre folkeoplysende aktører?

Vifo er netop i disse måneder i gang med en omfattende landsdækkende undersøgelse blandt aftenskolerne, og debatten vil blive krydret med nye tal og tendenser om aftenskolernes sande tilstand.

Med i debatten vil også være spændende repræsentanter fra andre folkeoplysende aktører som Danmarks Biblioteksforening og Folkeuniversitetet i Aarhus. Også her er der tale om aktører, som oplever demografiske og teknologiske udfordringer, men som samtidig og ofte med held er i en proces med at gentænke sig til nye tider og vilkår.

Mød nogle af de mest visionære ledere fra sektoren og deltag i debatten med politikere og folkeoplysende aktører om aftenskolernes rolle og uudnyttede potentialer.

Debatten udspiller sig i to runder i Pilekroen, Pilegade 8, Allinge, fredag den 16. juni. Moderator for debatterne er direktør Henrik H. Brandt, Vifo. Indleder med facts og tendenser er analytiker Malene Thøgersen, Vifo.

Kl. 14.00-15.00: Status på aftenskolerne og en diskussion om aftenskolernes rolle

Deltagere:

• Leif Mikkelsen, Folketingsmedlem, Kulturudvalget (LA)

• Torben Dreier, skoleleder, FO-Aarhus

• Per Paludan Hansen, formand for Dansk Folkeoplysnings Samråd

• Henriette Bjerrum, chefanalytiker hos Videncenter for Folkeoplysning

 Kl. 15.00-15.45: Tidens udfordringer for folkeoplysende aktører

Deltagere:

• Michel Steen-Hansen, direktør for Danmarks Biblioteksforening

• Hanne Lundgren Nielsen, festival- og eventchef for Folkeuniversitetet i Aarhus

• Esben Danielsen, direktør for Lokale og Anlægsfonden

• Per Paludan Hansen, formand for Dansk Folkeoplysnings Samråd

• Henriette Bjerrum, chefanalytiker hos Videncenter for Folkeoplysning