Vifo Artikel 15.08.2018

AKKS holder forskningskonference om amatørmusikkens rolle

På Amatørernes Kunst & Kultur Samråds forskningskonference den 29. september kan du blive klogere på musikkens rolle for den voksne amatør.

Nøgleord: Kultur

På forskningskonferencen ’Musik hele livet?’ sætter Amatørernes Kunst & Kultur Samråd (AKKS) fokus på amatørmusikken og musikkens rolle for den voksne amatør.

På konferencen vil en række danske og udenlandske forskere præsentere den seneste forskning inden for amatørmusikken.

Her vil blandt andet Even Ruud, professor Emeritus ved Institutt for Musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo, tale om musikken i hverdagen, mens Töres Theorell, professor Emeritus ved Karolinska Instituttet, ser nærmere på musikken og folkesundheden.

Sofie Holm Nielsen, cand.pæd.psyk og BA i musikvidenskab, giver konferencedeltagerne et overblik over wellbeing-forskningen i amatørmusikken, og Stephanie Pitts, professor ved Department of Music ved University of Sheffield, præsenterer sin forskning i musikamatørernes betydning for lokalsamfund.

På konferencen får deltagerne også mulighed for at høre fra en aktivt udøvende amatørmusiker og gennem en række workshops at diskutere, hvad man kan bruge forskningen til i det daglige arbejde og være med til at sætte ord på, hvilken forskning der mangler.

Konferencen finder sted lørdag den 29. september på Vartorv i København. Deltagelse i konferencen koster 400 kr.

Læs mere