Vifo Artikel 20.06.2019

Altinget lancerer nyt opslagsværk med civilsamfundsforskning

Altinget: Civilsamfundets Videnscenter er i gang med at opbygge et nyt digitalt opslagsværk med fokus på nordisk civilsamfundsforskning. Opslagsværket findes nu i en betaversion.

Civilsamfundets Videncenter har netop lanceret en betaversion af deres digitale opslagsværk over nordisk civilsamfundsforskning. Opslagsværket har til formål at gøre det nemmere for interesserede at få et overblik over forskningen på området.

Betaversionen indeholder for øjeblikket udelukkende dansk civilsamfundsforskning, men i løbet af efteråret forventer Civilsamfundets Videncenter at kunne udvide med forskning fra Norge og Sverige.

Opslagsværket fungerer parallelt med Idrættens Analyseinstitut og Videncenter for Folkeoplysnings to vidensbanker, som hovedsageligt indeholder forskning inden for idrætten og det brede folkeoplysende område, som er umiddelbart tilgængeligt. I modsætning hertil vil Civilsamfundets Videnscenters opslagsværk også indeholde forskningsartikler fra tidsskrifter og lignende med fokus på civilsamfundet.

Civilsamfundets Videncenter inviterer brugerne af opslagsværket til at komme med kommentarer, som de kan bruge til at forbedre opslagsværket, og indsende anden relevant forskning, som de mener bør inkluderes i databasen.

Læs mere