Vifo Artikel 11.01.2017

Altinget opretter videncenter om civilsamfundet

Nyt online videncenter skal stimulere til videndeling på kryds og tværs blandt aktørerne i civilsamfundet.

Skrevet af: Jonna Toft

Altinget opretter nu et online videncenter om civilsamfund. Det kommer til at ligge som en sektion under ’Altinget: civilsamfund’, der er gratis og åben for alle.

Målet er at opbygge en online værktøjskasse med redskaber til at håndtere en bred vifte af de udfordringer, civilsamfundets aktører står med i hverdagen – f.eks. ledelse af frivillige, organisation, varetagelsen af politiske interesser, etablering af partnerskaber og opbygning af en sund forretning på et værdibaseret grundlag, skriver Altinget.

Det nye videncenter vil både rumme journalistisk bearbejdede guides og løsningsanvisende artikler, blogindlæg og interviews med eksperter og praktikere. Planen er også at inddrage podcasts og videoindslag.

Håbet er, at videncentret vil give fonde, foreninger og frivillige redskaber til at arbejde mere effektivt og skabe endnu bedre resultater til gavn for fællesskabet.

”Civilsamfundet spiller en stadig vigtigere rolle i vores demokratiske samfund. Vi vil gerne være med til at sikre, at organisationerne kan bidrage så kompetent som muligt til glæde for os alle,” siger Altingets chefredaktør Rasmus Nielsen på Altinget.dk.

Civilsamfundets Videnscenter bliver støttet økonomisk af Tuborgfondet, som har givet et beløb på 550.000 kroner til udvikling og drift af den nye videnssektion frem til efteråret 2018.