Vifo Artikel 11.10.2019

Debatmøde om folkeoplysningens rolle i København

Københavns kultur- og fritidsborgmester, Rytmisk Center og FOF København inviterer til debatmøde om folkeoplysningens rolle i København i fortiden, nutiden og fremtiden. Debatten tager afsæt i, at cirka 10.000 mennesker årligt flytter til byen, hvilket medfører flere udfordringer.

Skrevet af: Anne la Cour Thysen

Københavns kultur- og fritidsborgmester, Franciska Rosenkilde, inviterer i samarbejde med Rytmisk center og FOF København til debatarrangementet ’Er København for alle?’. Baggrunden for debatten er, at antallet af borgere i København årligt stiger med cirka 10.000, hvilket giver store udfordringer i forhold til at skabe en velfungerende by til glæde for alle. Arrangementet kredser om folkeoplysningens rolle i København i fortiden, nutiden og fremtiden, og en række talere vil lægge op til debat:

  • Franciska Rosenkilde, kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune (Alternativet)
  • Lene Rachel Andersen, civiløkonom og forfatter
  • Kristine Ringsager, adjunkt ved Institut for Kommunikation og Kultur – Musikvidenskab, Aarhus Universitet
  • Marianne Jelved, medlem af Folketinget for Radikale Venstre og tidligere kulturminister
  • Henriette Sønderskov Bjerrum, centerleder for Viden for Folkeoplysning (Vifo).

Talerne kortlægger folkeoplysningens historie og diskuterer, hvilken rolle aftenskolerne har for at gøre København til en bedre by – for nuværende borgere såvel som tilflyttere. Gennem oplæg giver talerne deres perspektiver på folkeoplysningens kerneopgaver i forhold til at udvikle borgernes kulturelle horisont, sociale liv og faglighed.Alle deltagere er velkomne til at bidrage til en saglig diskussion og komme med deres inputs til udviklingen af København. Aftenens moderator er Torben Groth Sangild, som blandt andet er radiovært og ph.d. i moderne kultur.Arrangementet finder sted tirsdag den 22. oktober 2019 fra klokken 19.00-21.00 på Københavns Rådhus. Det er gratis at deltage, men det er nødvendigt med tilmelding.

Læs mere

 
 

Find informationer om arrangementet og et link til tilmelding på FOF Københavns hjemmesideSe Facebook-begivenheden