Vifo Artikel 08.01.2015

Foreningslivet til konference om den åbne skole

Med folkeskolereformen skal skolerne i højere grad inddrage lokale foreninger i deres aktiviteter. Kulturministeriet og Undervisningsministeriet arrangerer i begyndelsen af 2015 to konferencer om den åbne skole, der kan give foreningslivet inspiration til samarbejdet.

Nøgleord: Foreningsliv

Den åbne skole skal skabe et større kendskab til de muligheder det danske samfund byder på ved i høj grad at inddrage de lokale idrætsforeninger, musik- og billedskoler, museer eller andre lokale foreninger. Hvordan kultur- og foreningslivet kan gribe det samarbejde an vil blive sat til debat, når Kulturministeriet og Undervisningsministeriet inviterer til konference om implementeringen af Den åbne skole.

På konferencerne vil foreningslivet få inspiration og praktisk viden med henblik på at byde ind med ideer og samarbejdsprojekter.

Blandt talerne er undervisningsminister Christine Antorini, kulturminister Marianne Jelved, næstformand i Skolelederforeningen, Jørgen Mandrup og læringskonsulent i Undervisningsministeriet, Søren Bechmann. Efter den officielle introduktion til den åbne skole vil deltagerne blive introduceret til en række cases, hvor repræsentanter fra skoler og kultur- og foreningslivet vil fortælle om deres samarbejdsprojekter. 

Konferencerne bliver afholdt i København den 22. januar og i Aarhus den 16. februar og vil have det samme program.

Senere på året bliver der afholdt yderligere to konferencer, hvor folkeskolen og kulturlivet kan møde hinanden.