Vifo Artikel 26.11.2020

Forskere søger erfaringer til ny forskning om at finde og fastholde frivillige

I et nyt forskningsprojekt skal forskere fra Aalborg Universitet se nærmere på rekruttering og fastholdelse af frivillige på det sociale område. Sammen med Center for Frivilligt Socialt Arbejde inviterer forskerne til et webinar, hvor frivillige og ansatte i civilsamfundets organisationer kan være med til at bidrage til forskningen med deres egne erfaringer.

Center for Frivilligt Socialt Arbejde inviterer sammen med forskere fra Aalborg Universitet til et webinar, hvor frivillige og ansatte fra civilsamfundets organisationer kan høre mere om forskningsprojektet MATCH og også selv bidrage med egne erfaringer om at rekruttere og fastholde frivillige, der kan indgå i projektet.

Frivillige er altafgørende for de frivillige sociale foreningers arbejde med udsatte mennesker, og MATCH-projektet skal derfor undersøge, hvilke forhold i de frivillige organisationer der har betydning for at fastholde og rekruttere frivillige.

Projektet vil blandt andet undersøge, om forskellige typer af organisationer tiltrækker forskellige typer af frivillige, om der er opgaver, der er særligt svære at fastholde frivillige i, og hvordan balancen mellem frivillige og ansatte påvirker fastholdelsen og rekrutteringen.

Projektet gennemføres over to år og ledes af Lars Skov Henriksen, der er professor på Institut for sociologi og socialt arbejde på Aalborg Universitet.

Webinaret er særligt henvendt til frivillige, ansatte og konsulenter i foreninger, der arbejder med socialt udsatte, men andre med viden om at fastholde og rekruttere frivillige er også velkomne til at deltage.

Webinaret bliver afholdt på Zoom fredag 4. december 2020, kl. 12.30-14.00.