Vifo Artikel 06.11.2014

Frivilligheden til debat

Begrebet frivillighed bliver sat til debat på Center for frivilligt socialt arbejdes årlige ’Decemberkonference’, hvor en række danske forskere og andre aktører vil komme med bud på frivillighedens logik og frivllighedspolitik.

Nøgleord: Debat Frivillighed

Når vi lægger strategier for frivilligheden, gør vi det så ud fra en klar ide om, hvad frivilligheden er for en størrelse? Eller tager vi blot for givet, at vi ved, hvad frivilligheden indebærer?

Med de spørgsmål sætter Center for frivilligt socialt arbejde til debat på deres årlige Decemberkonference i Odense den 3. december 2014. Under overskriften ’Hvad f*** gør frivilligheden frivillig’ vil forskere og aktører i det frivillige arbejde forsøge at træde et skridt tilbage og spørge nærmere ind til, hvordan frivilligheden kan karakteriseres, og hvad der sker med frivilligheden, når vi lægger strategier for den.

Anders la Cour, ledelses- og frivilligforsker ved CBS, vil åbne diskussionen med sit oplæg omkring ’Frivillighedens logik og dens politik’, som efterfølgende vil blive diskuteret i et panel bestående af Vibe Klarup Voetmann, formand for Frivilligrådet, Jacob Møller, chefkonsulent i KL, og Morten Skov Mogensen, generalsekretær i KFUM’s Sociale Arbejde.

Om eftermiddagen byder konferencen herudover på en række oplæg, der ser nærmere på de muligheder, vi har for at organisere, lægge strategier og udvikle politiker for frivilligheden.

Konferencen finder sted i Odense Congress Center og retter sig mod aktører fra frivillige organisationer, politikere og kommunalt ansatte, der arbejder med frivillighed, samt andre med interesse for feltet. Prisen for deltagelse er 790 kr. Sidste frist for tilmelding er onsdag den 19. november 2014.