Vifo Artikel 10.07.2018

Frivillighedskonference ser på engagement i lokale fællesskaber

Den 26. september sætter konferencen Frivillighed 2018 fokus på relationer, engagement og gode rammer for lokale fællesskaber.

Samspillet mellem det frivillige engagement og kommuner/regioner er i fokus, når Socialstyrelsen, Center for Frivilligt Socialt Arbejde og COK igen i år inviterer til frivillighedskonference. Konferencen finder sted i Aarhus, som i 2018 er Europæisk Frivillighovedstad.

Undertitlen på dette års konference er ’relationer og engagement i lokale fællesskaber’, og konferencen vil blandt andet diskutere gode rammer for det lokale engagement, kommunens rolle, krav til medarbejdernes faglighed og se nærmere på, hvordan man skaber balance mellem rollen som facilitator af gode rammer for en voksende frivillighed og håndtering af de kommunale kerneopgaver.

På programmet er blandt andet oplæg fra Karen Lumholdt, journalist og forfatter, Mads Roke Clausen, formand for Frivilligrådet, og Jacob Bundsgaard, borgmester i Aarhus.

I løbet af formiddagen vil en paneldebat sætte fokus på lokale fællesskaber, og hvordan vi får noget til at ske, og i eftermiddagens sessioner spørger konferencen så, hvem der skal få noget til at ske. Her vil tre oplægsholdere komme med tre forskellige perspektiver på samspillet mellem kommunerne og det frivillige engagement.

Konferencen slutter af med et oplæg fra den hollandske civilsamfundsforsker Cees van den Bos, som stiller spørgsmålet: Is the present volunteering infrastructure adequate for the support that is needed today? 

Konferencen finder sted på Centralværkstedet i Aarhus den 26. september 2018. Prisen for deltagelse er 1.900 kr. og sidste frist for tilmelding er den 14. august.

Læs mere