Vifo Artikel 28.10.2014

Højskoler skal hjælpe kontanthjælpsmodtagere i uddannelse

Med en ny pulje får højskolerne mulighed for at spille en større rolle i forsøget på at gøre flere unge kontanthjælpsmodtagere klar til en uddannelse.

Skrevet af: Ditte Toft
Nøgleord: Højskoler

Unge kontanthjælpsmodtagere skal som led i kontanthjælpsreformen hjælpes i gang med en uddannelse, men langt fra alle er studie- eller skoleparate. Nu skal brobygningsforløb forsøge at lette de unges vej til uddannelse, og en ny pulje giver mulighed for, at højskoler kan agere brobyggere.

Højskolernes evne til at skabe personlig udvikling og opbygge relationer i en social og uddannelsesorienteret kontekst skal ifølge Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, der står for administrationen af puljen, være med til at hjælpe de unge kontanthjælpsmodtagere, så de efterfølgende bliver klar til at påbegynde en ordinær uddannelse.

Puljen på i alt seks millioner kroner kan søges af kommuners jobcentre, som i samarbejde med folkehøjskoler og frie fagskoler kan gennemføre og afslutte brobygningsforløb af tre til seks måneders varighed i løbet af 2015.