Vifo Artikel 04.04.2016

Ildsjæle får støtte til at skabe 21 Underværker

RealDania hjælper ildsjæle bag 21 projekter landet over til at skabe gode rammer for fællesskab, livsudfoldelse og lokal udvikling. Det sker i kampagnen ’Underværker – bygningsarvens ildsjæle’.

Skrevet af: Jonna Toft
Nøgleord: Kultur

Når en udvikling skal vendes, gaden trænger til nyt liv eller en bygningsarv skal bevares, er frivillige ofte hurtige til at gribe til handling. Nu støtter RealDania ildsjælene bag 21 projekter med stærk lokal opbakning med i alt 8,5-9 mio. kr. Det sker i kampagnen ’Underværker – bygningsarvens ildsjæle.’

Formålet med kampagnen er at gøre det nemmere for ildsjæle at føre gode idéer ud i livet og vække den indre ildsjæl, som mange mennesker allerede går rundt med. Kampagnen indeholder også et Ildsjælelaboratorium, som skal vise nye veje til, hvordan kommuner og ildsjæle kan samarbejde om at skabe nye muligheder for lokal udvikling.

De 21 projekter er udvalgt blandt 87 ansøgninger. Blandt de udvalgte er ’Den hængende have i FO-byen’ i Aarhus, som har fået 450.000 kr. til at skabe et grønt uderum med faciliteter til ophold og aktiviteter.

Andre projekter er Varde Ungeråds ’Projekt Underværket’, hvor man vil skabe et musiksted for unge i et gammelt lagerrum under det tidligere Varde Stålværk, og Egå Forsamlingshus’ projekt ’Moderne Mødested i Lokalsamfundet’. Her vil man styrke landsbylivet i Aarhus-forstaden Gl. Egå med netværksskabende aktiviteter.

På Vestmøn støttes et projekt om at ombygge Fanefjord Mejeri til ’Fremtidens Andelshus’, og der gives også støtte til ’Saxogade version 2.0’, hvor Settlementet vil skabe et grønt, fleksibelt byrum og genskabe gaden som en socialøkonomisk smeltedigel.