Vifo Artikel 29.11.2018

Jakob Rathlev bliver ny direktør for Idrættens Analyseinstitut og Videncenter for Folkeoplysning

Idan og Vifos nye direktør kommer fra en stilling som chef på Danmarks Evalueringsinstitut og har både faglig og personlig erfaring med frivillighed og folkeoplysning. Jakob Rathlev tiltræder 1. januar 2019.

Skrevet af: Redaktionen

Det er en profil med en bred faglig horisont, der fra nytår sætter sig i direktørstolen for Idrættens Analyseinstitut og dermed også Videncenter for Folkeoplysning og Play the Game.

Et enigt ansættelsesudvalg pegede på Jakob Rathlev som den helt rigtige til at stå i spidsen for Idan, siger formanden for Idans bestyrelse, Johs. Poulsen.

”Jeg glæder mig over, at instituttet får en ny direktør med en bred ledelseserfaring fra både den offentlige, private og frivillige sektor, og at der er tale om en stærk faglig profil med et skarpt blik for Idans store udviklingspotentiale. Samtidig vil jeg gerne takke Henrik H. Brandt for hans store og markante indsats siden Idans etablering i 2004,” siger Johs. Poulsen.

Jakob Rathlev kommer fra en stilling som chef på Danmarks Evalueringsinstitut, hvor han siden 2014 bl.a. har stået i spidsen for instituttets arbejde med de videregående uddannelser samt voksen- og efteruddannelsesområdet. Tidligere har han været henholdsvis afdelingschef og manager i de private konsulenthuse DAMVAD og Epinion.

Både i sit professionelle arbejdsliv og som privatperson har 39-årige Jakob Rathlev beskæftiget sig med den frivillige sektor.

Han har en ph.d. i offentlig politik fra Aalborg Universitet på baggrund af en afhandling, der bl.a. satte fokus på frivillighed i europæiske velfærdsstater. Desuden har han siden 2006 siddet i bestyrelsen for Dansk Skoleskak og var i otte år frem til 2017 formand for organisationen, der organiserer skakaktiviteter på mere end 600 skoler landet over.

Jakob Rathlev håber at kunne bruge sin brede faglige og personlige ballast som Idans nye frontfigur.

”Som uafhængigt analyseinstitut inden for områder, der i den grad kendetegner os som samfund, er det en vigtig mission, som Idrættens Analyseinstitut er på, og jeg ser meget frem til at stå i spidsen for at videreføre og udvikle instituttet sammen med et dedikeret team,” siger Jakob Rathlev.

Jakob Rathlev tiltræder som direktør den 1. januar 2019.