Vifo Artikel 06.07.2016

KL inviterer til konference om kulturen som vækstdriver

Hvordan kan kultur- og fritidsområdet bidrage til vækst i kommunerne, og hvad kræver det af kommunerne at tænke dette område ind i en vækstdagsorden? Det er nogle af de spørgsmål, KL sætter til debat på en konference i Svendborg den 6. september 2016.

Skrevet af: Redaktionen
Nøgleord: Kultur

På konferencen ’Kulturen som vækstdriver’ vil KL give kommunerne inspiration til, hvordan de kan realisere de muligheder for vækst, der ligger i kulturområdet, hvordan denne vækst kan måles og tydeliggøres, og hvordan kulturområdet kan spille sammen med erhvervslivet.

Dagen byder bl.a. på oplæg fra en række kommuner, som allerede arbejder med denne form for kulturudvikling, og debatter, der inddrager andres erfaringer. Rebecca Matthews, direktør i European Capital of Culture, Aarhus 2017, vil desuden bidrage med inspiration og erfaringer fra internationale projekter.  

Samtidig får deltagerne mulighed for at sætte ord på de udfordringer, de lokalt støder på i arbejdet med kulturen og gennem en fælles debat inspirere hinanden til mulige løsninger. Dette vil blive opsummeret i en pixibog, der efterfølgende sendes ud til konferencedeltagerne.

Konferencen henvender sig til bl.a. til lokalpolitikere samt konsulenter, organisationer og private aktører på kultur- og fritids- og erhvervsområdet. Tilmelding skal ske inden den 9. august 2016.