Vifo Artikel 18.08.2016

København er vært for Kulturhavn Festival

100 foreninger og ildsjæle samles den 26.-28. august til festival for at give besøgende indblik i foreningslivet og mulighed for at afprøve et hav af aktiviteter.

Skrevet af: Anna Rex Wittig
Nøgleord: Kultur

Når Foreningen Kulturhavn for 16. gang afholder kultur- og havnefestival den 26.-28. august, bliver Københavns Havn forvandlet til et samlingspunkt for foreninger og ildsjæle, hvor besøgende kan komme helt tæt på foreningslivet.

Festivalen giver små som store foreninger og kulturelle aktører i København mulighed for at vise omverdenen og de folk, de normalvis ikke når ud til, hvad de står for, og hvad de udbyder af aktiviteter.

Ud over at foreningerne potentielt kan trække flere medlemmer til, får gæsterne til festivalen samtidig lov at deltage i de mange aktiviteter, foreningerne arrangerer i samme forbindelse.

Man kan bl.a. møde Aftenskolen Folkeslag, der inviterer til fest med trommer og dans med orkestret ’Slagkraft og Tribal Dance’. FOF København arrangerer fredagsrock og står desuden bag et balletarrangement for drenge og piger, der har lyst til at prøve kræfter med balletten.

Sidste år deltog 100 foreninger og kulturelle aktører, og der var omkring 250 aktiviteter samt 100.000 besøgende gæster. Arrangørerne forventer samme deltagelse i år.

Det er gratis at deltage og alle er velkomne. Foreningerne og aktivitetstilbuddene foregår i områderne: Arsenaløen, Enghave Brygge, Gammel Dok, Islands Brygge, Nordhavn, Ofelia Plads, Operaen, Papirøen, Refshaleøen, Sydhavnen.