Vifo Artikel 27.10.2017

Konference debatterer professionaliseringen af frivilligheden

Hvad sker der, når frivilligheden bliver professionaliseret? Det spørgsmål sætter Center for Frivilligt Socialt Arbejde til debat på deres årlige Decemberkonference den 5. december 2017.

Nøgleord: Frivillighed

På Center for Frivilligt Socialt Arbejdes Decemberkonference er professionaliseringen af frivilligheden til debat. Her vil der være fokus på spørgsmål som, hvorvidt frivillige er blevet for professionelle, og om effektivitetskravene i de frivillige organisationer er så høje, at det er nødvendigt med en professionel ledelse.

Omvendt vil konferencen også debattere, om ikke udsatte mennesker fortjener at blive mødt af en vis grad af professionalisme, og om professionel drift ikke er med til at sikre organisationernes overlevelse.

På konferencen vil deltagerne få et internationalt perspektiv på problemstillingen, når den tidligere leder af Institute for Volunteering Research, Nick Ockenden, præsentere de engelske erfaringer og udfordringer med professionalisering.

Gennem en række sessioner med repræsentanter fra den frivillige verden vil konferencen udforske og debattere de mange forskellige perspektiver på professionalisering og de udfordringer og muligheder, det giver i hverdagen i forhold til spørgsmål som foreningsdemokrati, rekruttering og fastholdelse af frivillige, foreningernes evne til at nytænke, inklusion og økonomi.

I mindre sessioner får deltagerne mulighed for at bidrage med deres egne erfaringer og høste ny inspiration, og i en plenumdebat vil centrale stemmer i debatten diskutere, hvordan en professionalisering stadig kan tage hensyn til frivillighedens egenart og værdier.

Børne- og socialminister Mai Mercado runder konferencen af.

Konferencen finder sted tirsdag den 5. december 2017 på Odeon i Odense. Tilmelding inden den 21. november.

Læs mere