Vifo Artikel 18.08.2017

Konference giver inspiration til arbejde med ensomhed

Konference om ensomhed vil give konkrete eksempler og ny inspiration til arbejdet med ensomhed, inklusion og fællesskaber.

Nøgleord: Fællesskaber

På Folkebevægelsen mod Ensomheds konference om ensomhed den 28. september vil forskere, foreninger og kommuner give konkrete eksempler på det arbejde, de gør for at modarbejde ensomhed og skabe gode fællesskaber.

På programmet er blandt andre Ph.d. Mathias Lasgaard fra Syddansk Universitet, forfatter Lone Frank og antropolog Maja Langhorn fra Bydelsmødrenes Landsorganisation, som vil komme med deres bud på, hvordan ensomhed kan bekæmpes.

Endvidere vil en række organisationer organiseret under Folkebevægelsen mod Ensomhed komme med eksempler på deres arbejde med ensomheden.

Her vil blandt andet Ventilen Danmark og Projekt Frivillig fortælle om, hvordan de arbejder med at skabe gode fællesskaber for unge, og Københavns Kommune og Aarhus Kommune vil fortælle om, hvordan de arbejder med at sætte ensomhed på dagsordenen i kommunalpolitikkerne.

Konferencen finder sted i Nyborg den 28. september 2017 og henvender sig til organisationer og fagprofessionelle, der arbejder med ensomhed og fællesskab. Deltagelse koster 575 kr. for medlemmer af Folkebevægelsen mod Ensomhed/950 kr. for øvrige organisationer. Der er tilmeldingsfrist den 1. september.