Vifo Artikel 19.10.2015

Konference om ’Byens Leg’ og forskning i leg

Med projektet ’Byens Leg’ har Gerlev Legepark sat gang i legen hos 200.000 børn og unge siden 2012. Nu bliver projektet og den tilknyttede forskning præsenteret på en konference 20. november.

Skrevet af: Jonna Toft
Nøgleord: Højskoler

Fredag 20. november holder Gerlev Legepark og Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund (CISC), Syddansk Universitet, konference på Gerlev Idrætshøjskole om projektet ’Byens Leg’.

Gerlev Legepark og Idrætshøjskole har formidlet ’Byens Leg’ i 30 byer siden 2012, og der er sat gang i legen hos 200.000 børn og unge.

Samtidig er der gennemført forskning i leg på SDU med tre ph.d.-forløb og et professorat i leg. Både Byens Leg og forskningen i leg er støttet af Nordea-fonden.

Forskere og lokale erfaringer

På konferencen vil projektleder Lars Hazelton fra Gerlev Legepark fortælle om erfaringerne fra Byens Leg, og tre deltagere forklarer om deres lokale projekter. Desuden bliver der eksempler på lege i praksis og debat om, hvordan legeprojektet kan forankres lokalt.

Ph.d. Lise Specht Petersen, CISC, fortæller om arkitekturens betydning for leg og parkour på legepladsen og i byrummet, og professor Emeritus Henning Eichberg, CISC, kommer med filosofiske eftertanker om leg som spørgsmål. Desuden vil professor Bjarne Ibsen give bud på, hvordan udviklingen af og forskningen i leg kan fortsætte fremover.

Jørn Møllers Legepris bliver også overrakt på dagen.

Det er gratis at deltage på konferencen, men der kræves forudgående tilmelding på helle.grandjean@gerlev.dk.