Vifo Artikel 07.09.2017

Konference om civilsamfund, politik og lokalsamfund

Få mere viden om civilsamfund, politik og lokalsamfund når Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund ved Syddansk Universitet til november afholder den anden konference i forskningsprojektet ‘Samspillet mellem den frivillige og den kommunale sektor’.

Nøgleord: Frivillighed Kommuner

På konferencen ’Civilsamfund, politik og lokalsamfund’ den 2. november vil Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund (CISC) præsentere de nyeste resultater fra forskningsprojektet ‘Samspillet mellem den frivillige og den kommunale sektor’.

Forskningsprojektet, som løber fra 2016-2018, undersøger fordele og ulemper ved forskellige samarbejds­former mellem den frivillige og den kommunale sektor og forsøger at skabe mere viden om, hvordan samarbejdet kan udvikles i fremtiden. Undersøgelsen gennemføres i Odense Kommune, Faaborg-Midtfyn Kommune, Faxe Kommune, Rudersdal Kommune og de almennyttige boligområder i Aarhus Kommune

På konferencen vil forskerne Bjarne Ibsen og Michael Fehsenfeld fra CISC fortælle mere om kommunernes visioner, politikker og planer for civilsamfundet og samarbejdet med foreninger og frivillige baseret på deres undersøgelser. Repræsentanter fra fire kommuner fra projektet – Odense Kommune, Faaborg-Midtfyn Kommune, Rudersdal Kommune og Faxe Kommune – vil herefter fortælle mere om deres visioner og konkrete politikker og planer, og deltagerne på konferencen vil få mulighed for at stille spørgsmål og debattere med de fire kommuner.

Klaus Levinsen fra CISC vil ligeledes præsentere forskningsprojektets resultater omkring lokalsamfundets betydning for foreningernes og de kommunale institutioners samarbejde, og to foreninger vil fortælle om, hvordan de arbejder lokalt og samarbejder med kommunen.

Konferencen rundes af med en paneldebat med repræsentanter fra by- og lokalsamfundsprojekterne ’Landsbyklynger’, Faxe Kommunes ’Dialogprojekt’ og Odense Kommunes projekt ’Borgerne bestemmer’ om foreningers og frivilliges rolle for lokalsamfund og lokal udvikling.

Konferencen finder sted i Haslev, torsdag den 2. november 2017 kl. 9.30-16. Deltagelse i konferencen er gratis, men tilmelding er nødvendig. Sidste frist for tilmelding er den 26. oktober 2017.

Læs mere

 
 
Læs mere om forskningsprojektet ‘Samspillet mellem den frivillige og den kommunale sektor