Vifo Artikel 06.10.2016

Konference om samspillet mellem kommuner og den frivillige sektor

Den 29. november kan man blive klogere på samspillet mellem den frivillige og kommunale sektor og få mere viden om hvilke dilemmaer, der kan opstå i samarbejdet mellem kommunerne og frivilligheden, når Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund på SDU inviterer til konference.

Skrevet af: Redaktionen

Der har de seneste år været et øget fokus på samspil mellem kommunerne og de lokale frivillige kræfter og store forventninger til, hvad sådan et samarbejde kan medføre. Derfor indledte Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund (CISC) i slutningen af 2015 et forskningsprojekt med det formål at sætte fokus på fordele og ulemper ved forskellige samarbejdsformer mellem den frivillige og kommunale sektor.

På konferencen ’Samspillet mellem den frivillige og den kommunale sektor’ på Syddansk Universitet den 29. november vil forskerne løfte sløret for nogle af de første resultater og fortælle mere om, hvorfor man samarbejder rundt omkring, og hvem der i praksis samarbejder med hvem.

Konferencen vil samtidig diskutere nogle af de udfordringer og dilemmaer, der kan opstå, når frivillige og kommuner skal spille sammen. På konferencen kan man desuden møde nogle af dem, som i praksis arbejder med samspillet mellem dem frivillige og kommunale sektor.

Konferencen er gratis, men tilmelding er nødvendig. Sidste frist for tilmelding er den 21. november.

Forskningsprojektet løber frem til 2018, men allerede nu kan man downloade rapporten ’Kommunernes samarbejde med civile aktører’, som er produceret i samarbejde med KORA.