Vifo Artikel 16.06.2015

Konference sætter fokus på frivillighed i Norden

Netværk for forskning i civilsamfund og frivillighed (CiFri) inviterer i efteråret til konference, hvor der vil være fokus på, hvordan det står til med frivilligheden i Norden.

Skrevet af: Anna Rex Wittig
Nøgleord: Frivillighed Norden

Hvordan går det med den frivillige indsats i Danmark, Norge og Sverige? Hvad motiverer til frivilligt arbejde? Og hvilke forskelle og ligheder er der på tværs af de tre nordiske lande?

Det er spørgsmål, som en række forskere vil give deres bud på, når CiFri inviterer til konferencen ’Frivillighed i Norden’ den 25. september 2015, hvor ny forskning fra Danmark, Norge og Sverige vil blive præsenteret. Der vil være fokus på status og udvikling samt forskelle og ligheder på frivillighedsområdet.

Forskere fra alle tre lande gæster konferencen og giver indblik i forskelle og ligheder inden for temaerne:

    • Befolkningens frivillige arbejde og uformelle indsats
    • Motivation for frivilligt arbejde
    • Rammevilkår for serviceproducerende nonprofitorganisationer
    • Befolkningens holdninger til og opfattelser af frivillige arbejde samt nye rum for civilt engagement

På programmet er blandet andet adjunkt Morten Frederiksen fra Aalborg Universitet med oplægget: ’Holdninger og syn på frivillighed og solidaritet i Danmark og Sverige’ mens Audun Fladmoe fra Institutt for samfunnsforskning i Oslo holder oplæg om motivation og frivillighed.  

Konferencen finder sted på Diakonissestiftelsen Frederiksberg, og sidste frist for tilmelding er torsdag den 10. september 2015.