Vifo Artikel 20.05.2014

Konference sætter fokus på frivillighedens udvikling

Grundlovsdag bliver det muligt at tage temperaturen på danskernes frivillige arbejde, når Netværk for forskning i civilsamfund og frivillighed inviterer til konference, hvor de vil præsentere resultaterne fra deres undersøgelse om danskernes frivillige arbejde i 2004 og 2012.

Nøgleord: Frivillighed

Hvordan står det til med frivilligheden i Danmark? Hvem er de frivillige? Og hvor meget fylder frivilligheden i samfundet og i danskernes liv?

Dette er blandt de spørgsmål, en række forskere vil forsøge at give et større indblik i, når Netværk for forskning i civilsamfund og frivillighed i samarbejde med Center for frivilligt socialt arbejde præsenterer resultaterne af deres undersøgelse af danskernes frivillige arbejde i 2004 og 2012 på en konference i Odense den 5. juni.

Rapporten fra undersøgelsen udkommer den 27. maj og ser på, hvordan frivilligheden har udviklet sig over tid. Der har længe været større og større politisk fokus på værdien af det frivillige arbejde, og der synes at være enighed om, at danskernes engagement i foreningerne er en forudsætning for et godt civilsamfund. Rapporten ser derfor også på, hvordan samfundsudviklingen og politikernes øgede forventninger til de frivillige organisationer har påvirket frivilligheden.

Blandt forskerne, man kan møde på konferencen, er Lars Skov Henriksen fra Aalborg Universitet, Torben Fridberg fra SFI - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, Bjarne Ibsen fra Syddansk Universitet og Thomas P. Boje fra Roskilde Universitet.

Konferencen finder sted på Syddansk Universitet og er gratis, men tilmelding er nødvendigt.