Vifo Artikel 14.03.2017

Konference sætter fokus på nutidens ungdomsgeneration

Center for Ungdomsforskning sætter på en konference den 16. maj nutidens ungdomsgeneration til debat og ser nærmere på nogle af de begreber, der bruges til at beskrive den.

Skrevet af: Redaktionen
Nøgleord: Unge

Der bruges mange forskellige begreber til at beskrive nutidens ungdom; curlingbørn, generation Z, YouTube-generationen. Men hvad siger disse begreber egentlig om ungdommen og holder de vand? Det vil Center for Ungdomsforskning (CeFU) undersøge på konferencen ’Hvem er nutidens ungdomsgeneration?’ den 16. maj 2017.

Konferencen sætter fokus på, hvad der kendetegner nutidens ungdomsgeneration, hvad der adskiller dem fra tidligere generationer, hvordan de orienterer sig i forhold til uddannelse, arbejde og familie, og sætter spørgsmålstegn ved, om man overhovedet kan tale om én generation, eller om de unge er alt for forskellige til fællesbetegnelser.

Samtidig vil konferencen se nærmere på det samfund, de unge er en del af, og som er med til at præge dem.

På programmet er danske og internationale ungdomsforskere. Blandt andet vil leder af sociologi ved University of Melbourne, Dan Woodman, tale om ’Generations and Intergenerational Relationships in Times of Change’, og post.doc. Kristoffer Chelsom Vogt fra Universitetet i Bergen vil se nærmere på børn og unges hverdagsliv.

I en paneldebat vil blandt andre livsstilskommentator og debattør Christine Feldthaus og socialpsykolog Per Schultz Jørgensen diskutere forældreroller, ungdomslivet og curlingbegrebet.

Konferencen finder sted i København den 16. maj 2017, og deltagelse koster 1.995 kr. Tilmelding skal ske senest den 5. maj.