Vifo Artikel 24.06.2016

Konference sætter Udkantsdanmark til debat

Bevægelsen ’Oprør fra udkanten’ gør den 24. september status på to års arbejde med at få ’Udkantsdanmark’ på den politiske dagsorden og sætter bl.a. fremtidens fællesskaber og iværksætteri til debat.

Skrevet af: Anna Rex Wittig
Nøgleord: Debat Kommuner

I 2014 indbød forhenværende kanalchef i DR, forfatter og foredragsholder, Finn Slumstrup, sammen med tidligere professor ved Aarhus Universitet, Viggo Mortensen, til konference i Ærøskøbing for at gøre oprør fra udkanten og rette fokus på en såkaldt skævvridning af Danmark.

Konferencen ’Oprør fra Udkanten. Mulighedernes land 2.0’ var startskuddet til bevægelsen ’Oprør fra Udkanten’, der skulle bidrage til at skabe bedre balance i Danmark på sigt med henblik på at få yderområdernes udfordringer og muligheder på den politiske dagsorden ved at mobilisere græsrødderne og det folkelige Danmark.

Nu vil de gøre status på, hvad de har opnået i løbet af de to år og diskutere, hvad der skal til for at bringe Danmark i endnu bedre balance. Derfor inviterer de til konferencen ’UDKANTEN. Mulighedernes land’ den 24. september 2016 i Ærøskøbing, hvor nogle af samfundsdebattørerne med mest viden på feltet vil deltage.

På programmet til konferencen, som både består af paneldebatter og oplæg, er bl.a. følgende:

    • ’Danmark set fra udkanten’
    • ’De fremtidige fællesskaber. Kan man få lov at deltage?’
    • ’Iværksætteri i udkanten’

Bevægelsen ’Oprør fra Udkanten’ er et forsøg på at mobilisere græsrødderne og det folkelige Danmark og står i spidsen for, at Udkantsdanmark får en større plads blandt politikerne på Christiansborg.

Konferencen er tiltænkt alle, der er interesserede i udkantsproblematikken og vil gøre noget ved den. Initiativet til konferencen er et samarbejde med Ærø Folkeuniversitet og Ærø Turist- og erhvervsforening.