Vifo Artikel 10.08.2018

Konference ser på kulturelle samråds vilkår og udvikling

På Kulturelle Samråd i Danmarks årlige landskonference kan du blive klogere på, hvordan man arbejder med samskabelse i kommuner og dele erfaringer med andre samråd.

Nøgleord: Kommuner Kultur

Fra den 21.-23. september afholder Kulturelle Samråd i Danmark landskonference med fokus på samrådenes vilkår og udvikling, ungeinddragelse samt samskabelse med kommunerne.

Her vil specialkulturkonsulent i Guldborgsund Kommune, Helle Bertram, dele sine erfaringer med, hvordan man skaber et videnfora, som kan fungere som et fællesskab for frivillige aktører, virksomheder, foreninger, og Bente von Schindel, sekretariatsleder i Kulturelle Samråd i Danmark, vil diskutere uddannelse af kulturens frivillige.  

Konferencen ser også nærmere på forholdene for landets kulturelle samråd, når antropolog Tine Sønderby fortæller om den fynske kulturaftale, der har til målsætning at rekruttere unge medlemmer til regionens ungekulturråd, og Anker Ravn Knudsen fra Kulturelt Samråd Vejen fortæller om, hvordan det ellers nedlægningstruede samråd lykkedes at overbevise politikerne i kommunen om, at det var værd at satse på.

Deltagerne på konferencen får også mulighed for at lære af hinandens erfaringer med arbejdet i de kulturelle samråd.

Konferencen finder sted fra den 21. til den 23. september på Musisk Center Askov/Askov Højskole. Tilmeldingsfristen er den 15. august.

Læs mere