Vifo Artikel 09.02.2018

Konference ser på samskabelse mellem kommunerne og kulturen

Landsforeningen Kulturelle Samråd i Danmark inviterer til konference, som skal se nærmere på samarbejdet mellem kommuner, foreninger og organisationer.

Nøgleord: Kommuner Kultur

Der tales meget om samskabelse i den kommunale verden, men hvad dækker begrebet egentlig over, og hvad er det gode samarbejde mellem kommuner og foreninger?

De spørgsmål sætter Kulturelle Samråd i Danmark til debat på konferencen ’Kommunerne og Kulturen’ den 16.-17. marts 2018.

På konferencen vil professor Bjarne Ibsen fra Syddansk Universitet komme nærmere ind på omfanget af de kommunale samarbejder med den frivillige sektor og se på, hvad der er myte, og hvad der er realitet i forhold til begrebet samskabelse.

Herefter byder konferencen på oplæg fra praktikere fra både kommuner og foreninger, som vil give et indblik i deres erfaringer.

Bente von Schindel, sekretariatsleder hos Kulturelle Samråd i Danmark, vil fortælle om det aktuelle EU-projekt ’Bridging’, der fokuserer på samskabelse og mulighederne for at igangsætte aktiviteter, der kan bygge bro mellem forskellige befolkningsgrupper.

På dag to vil henholdsvis Helle Bertram, specialkulturkonsulent i Guldborgsund Kommune, og Hans Stavnsager, borgmester i Faaborg-Midtfyn Kommune, fortælle om deres kommuners erfaringer med samskabelse.

Herefter vil repræsentanter fra kommunerne og de kulturelle samråd lægge op til debat under titlen ’Hvordan samarbejder kommunerne og de kulturelle samråd?’, ligesom Tine Sønderby, antropolog hos Praxis21, vil dele sine erfaringer fra Kulturregion Fyns Ungekulturråd.

Konferencen finder sted den 16.-17. marts på Fjelsted Skov Kro på Fyn og henvender sig hovedsageligt til kulturelle samråd og deres medlemsforeninger, kulturpolitikere og kommunale forvaltninger.

Tilmelding senest den 20. februar 2018.

Læs mere