Vifo Artikel 06.06.2016

Kulturelle Samråd i Danmark inviterer til kulturkonference

Gladsaxe Kommune er vært for den årlige kulturkonference den 23.-25. september 2016, som kaster lys over det kulturelle foreningsliv.

Skrevet af: Anna Rex Wittig
Nøgleord: Foreningsliv Kultur

Kultur- og fritidspolitikken for det kulturelle foreningsliv er i fokus, når Gladsaxe Kommune den 23.-25. september 2016 skal være værtsby for den årlige kulturkonference, som Kulturelle Samråd i Danmark arrangerer.

Kulturminister Bertel Haarder er blandt talerne til den tre dage lange konference, der bl.a. vil diskutere, hvordan man ser på det kulturelle foreningsliv i kulturpolitikken. Dertil er der desuden en række forskellige oplæg på programmet:

Gladsaxe Lederakademi

    • Præsentation af et tværfagligt samarbejde mellem idrætten, spejderne og kulturen i Gladsaxe Kommune ved Henning Hansen, kursusleder og indehaver af Sporthouse.

Foreningernes ledelsesansvar og frivillige foreningers forsikringsansvar

    • Hvad betyder det i praksis, at bestyrelsen har ansvaret for, at foreningen lever op til sine forpligtelser? Ved Hans Stavnsager, foreningskonsulent, tidligere generalsekretær for Dansk Ungdoms Fællesråd og nuværende bestyrelsesmedlem i Vifo.

Den nye generation af ældre, der holder liv i foreningslivet

    • I 2020 er der 20 pct. af Danmarks befolkning på over 65 år. Hvad betyder det for foreningslivet? Ved Frank Dahlgaard, debattør og formand for Liberal Alliance i Gladsaxe.  

Økonomi, demokrati og borgerinddragelse i kommunerne

  • Kommunerne er med deres historisk stramme økonomi mindre lydhøre over for mere borgerinddragelse, men samtidig betyder kommunalreformen flere forvaltningsmæssige initiativer for borgerinddragelse og frivillighed. Ved Roger Buch, forskningschef ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sidste tilmeldingsfrist er den 1. juli 2016 og skal ske via Kulturelle Samråd i Danmark.