Vifo Artikel 27.02.2019

Kulturens rolle i kommunen til debat

Kulturelle Samråd i Danmarks konference ser nærmere på samarbejdet mellem kommunerne, borgerne og det kulturelle foreningsliv.

Kulturen er noget af det, der binder os sammen, og en kommunes kulturpolitik bør have gode rammer og plads til alle. Det mener Kulturelle Samråd i Danmark, som med konferencen ’Kulturens rolle i kommunen’ vil sætte fokus på kommunernes samarbejde med borgerne og det kulturelle foreningsliv.  

På konferencen vil professor Bjarne Ibsen fra Syddansk Universitet introducere nogle af resultaterne fra sin forskning i samspillet mellem den frivillige og den kommunale sektor, hvorefter praktikere fra både kommuner og foreninger vil dele deres erfaringer.

Her vil blandt andet Sofie Valbjørn, borgmester på Fanø, og Johan Vest, teamleder i Kultur, Fritid og Borgerservice i Lolland Kommune, fortælle mere om den måde, deres kommuner samarbejder med de lokale foreninger på det kulturelle område samt komme nærmere ind på de udfordringer, de oplever.

Senere vil Hans Jørgen Vodsgaard, institutleder ved Interfolk, og Bente von Schindel, sekretariatsleder i Kulturelle Samråd i Danmark, fortælle mere om deres deltagelse i to EU projekter, som undersøger kulturens evne til at bygge bro mellem befolkningsgrupper og skabe sammenhængskraft og bæredygtige samfund i landdistrikter.

Konferencen finder sted den 1. april i Odense og henvender sig til kulturpolitikere, kommunale forvaltninger og andre, der er interesseret i det kulturelle foreningsliv. Deltagelse koster 500 kr. for medlemmer af Kulturelle Samråd i Danmark og 900 kr. for ikke-medlemmer, og sidste frist for tilmelding er den 11. marts.

Læs mere