Vifo Artikel 15.04.2016

Kulturministeren åbner Vejen-konferencen

Kulturminister Bertel Haarder åbner dobbeltkonferencen ’Folkeoplysning i forandring II/Idrættens største udfordringer V’ i Vejen Idrætscenter den 23. maj 2016.

Nøgleord: Vifo

Kulturminister Bertel Haarder (V) har meldt sin ankomst som åbningstaler, når Videncenter for Folkeoplysning (Vifo) mandag den 23. maj lægger op til to dages konference om ’Folkeoplysning i forandring’.

Temaerne for Vifo-konferencen i Vejen Idrætscenter afspejler en sektor, hvor flere af institutionerne er i omstillingsprocesser eller udfordrede af nye adfærdsmønstre i befolkningen, teknologiske forandringer eller blot nye aktører på banen.

Konferencen kommer til at bygge på en række nye undersøgelser, som blandt andet går tæt på aftenskolernes rolle i det danske samfund med nye data om befolkningen, kursisterne, underviserne og bestyrelserne på aftenskoleområdet. Ligeledes går konferencen tæt på Folkeuniversitetet, der i disse år er præget af intern uenighed om struktur og organisering, og hvor der er meget store forskelle mellem de enkelte afdelingers trivsel og måder at arbejde på.

Konferencen præsenterer helt nye tal for kommunernes måde at samarbejde og støtte aktørerne på det brede folkeoplysende område. I det hele taget er der tale om et varieret program, der også kommer tæt på frivillighed, særlige målgrupper i folkeoplysningen, debatten om konkurrenceforvridning og meget mere.

Delvist overlappende med Vifo-konferencen afvikler Idrættens Analyseinstitut i dagene 24.-25. maj konferencen ’Idrættens største udfordringer’.

I alt forventer Vifo/Idan op mod 400 delegerede til de tre konferencedage. 126 oplægsholdere er allerede bekræftede i det omfattende program.