Vifo Artikel 28.03.2018

Midlertidig direktør på plads

Pressemeddelelse: Bestyrelsen for Idrættens Analyseinstitut har udnævnt Maja Pilgaard som konstitueret direktør pr. 1. maj 2018.

Skrevet af: Redaktionen
Nøgleord: Vifo

Det bliver en repræsentant for den eksisterende ledergruppe, der overtager direktørposten i en stilling som konstitueret direktør, når Idrættens Analyseinstituts (Idan) nuværende direktør Henrik H. Brandt efter 13 år på posten efter eget valg fratræder med udgangen af april.

Idans bestyrelse har udpeget den 37-årige Maja Pilgaard Hove som konstitueret direktør med virkning fra 1. maj. Maja Pilgaard Hove kommer fra en stilling som analyse- og forskningsleder på instituttet og er foreløbig konstitueret som direktør, indtil en permanent direktør er fundet i løbet af efteråret. Ledergruppen vil desuden som hidtil bestå af redaktør Søren Bang og analyse- og forskningsleder Rasmus K. Storm.

Maja Pilgaard Hove har lige som den fratrædende direktør Henrik H. Brandt haft dagligt arbejdssted i Aarhus i de senere år. Hun får blandt andet til opgave at stå i spidsen for udmøntningen af regeringens beslutning om at udflytte Idans hovedkvarter i København til Aarhus, hvor instituttet fremover bliver samlet i én afdeling.

Maja Pilgaard har været ansat ved Idan siden 2007 og har i de senere år fungeret som ansvarlig for analyser og forskning primært i regi af Idrættens Analyseinstitut og Videncenter for Folkeoplysning. Hun varetager desuden selv forskellige projekter, herunder analyser af danskernes idrætsvaner, kommuneundersøgelser, specifikke aktivitetsanalyser m.v. Senest har hun været involveret i et projekt om udsatte borgeres idrætsdeltagelse.

Maja Pilgaard er ph.d. fra Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund ved Syddansk Universitet. Hun har desuden en kandidat i idræt og sundhed fra Syddansk Universitet og metodefag fra Institut for Statskundskab ved Aarhus Universitet.