Vifo Artikel 05.06.2014

Mød Idan og Vifo på Folkemødet

Idrættens Analyseinstitut er medvært for to aktuelle idrætspolitiske debatter under Folkemødet på Bornholm. Vifo vil også være til stede på årets store politiske festival.

Skrevet af: Søren Bang
Nøgleord: Vifo
Også Idrættens Analyseinstitut er at finde i det tætpakkede program, når Folkemødet på Bornholm torsdag den 12. juni åbner døren til fire dage med debatter og underholdning på landets største politiske festival.

Idan er sammen med Lokale og Anlægsfonden, DGI og BL - Danmarks Almene Boliger medarrangør af to idrætspolitiske debatter med fokus på henholdsvis tidens løbebølge og senioridrættens udfordringer.

Danskernes hang til motionsløb står i centrum, når løbebølgen kommer til debat under overskriften ’Løber vi for livet?’. Det sker ved et morgenarrangement fredag den 13. juni kl. 9.30 i den såkaldte Dome – et stort kuppelformet hus opført af BL, der vil fungere som Folkemødets forsamlingshus.

Debatten om løbebølgen tager blandt andet afsæt i det umiddelbare paradoks, at motionsløb er blevet den største idrætsaktivitet i Danmark, men fortsat er én af de mest socialt opdelte. Samtidig fravælger mange løbere foreningerne, hvis det da ikke er foreningslivet, som fravælger motionisterne.

Debatten bliver afviklet i uformelle rammer med et panel bestående af Søren Møller, formand for DGI, Claus Clausen, formand for Viking Atletik i Rønne, samt Laura Munch, udviklingskonsulent i Lokale og Anlægsfonden. Redaktør Søren Bang fra Idan er ordstyrer på debatten.

Som opvarmning til debatten er der kl. 8.30 mulighed for at tage med på en morgenløbetur ledet af to erfarne løbetrænere fra Viking Atletik. Alle fra politikere til folkemødegæster er velkomne.

Debat om senioridræt

Det andet debatarrangement sætter søndag den 15. juni kl. 9.30 spot på de plus-60-årige, der er langt mere idrætsaktive end tidligere generationer.

Debatarrangementet rejser spørgsmålet, hvad den stigende mængde idrætsaktive ældre kræver af både samfundet og idrætslivet. Hvad er god ældreidræt eller senioridræt? Og giver det altid mening at tale om senioridræt, når mange blot fortsætter deres idrætsaktive liv langt op i årene?

Birgitte Nielsen, næstformand i DGI, Henrik Brandt, direktør i Idrættens Analyseinstitut, og Lis Puggaard, forsker og ekstern lektor på SDU, giver sammen med deltagerne i salen deres bud på spørgsmålene. Debatten ledes af Søren Brixen, der er direktør i DGI.

Inden debatten kan alle, der har lyst til at prøve pilates, møde op kl. 8.30 ved Domen. Allinge-Sandvig Gymnastikforening står for aktiviteten.

Mød også Vifo på Folkemødet

Vifo under Idrættens Analyseinstitut indgår ikke i egentlige debatarrangementer, men vil være til stede på hele Folkemødet ved chefanalytiker Henriette Bjerrum og analytiker Malene Thøgersen. Alle, der ønsker at vide mere om Idan, Play the Game eller Vifos arbejde, er velkomne i Domen, hvor Idan og Vifo får base.

I øvrigt vil Domen være ramme om en lang aktiviteter i løbet af Folkemødet. Lokale og Anlægsfonden er sammen med BL vært for en debat om helhedsskolen som løftestang for et aktivt fritidsliv fredag den 13. juni kl. 13 med Clement Kjærsgaard som vært, mens Lokale og Anlægsfonden arrangerer Dans i Domen lørdag aften.

Herudover har bl.a. TV2 News og Folkeuniversitet egne arrangementer i Domen, som ligger centralt på Folkemøde-området.

Folkemødet i Allinge-Sandvig på Bornholms nordvestlige spids er siden starten i 2011 vokset kraftigt og havde sidste år 15.000 daglige besøgende, der kunne vælge mellem over 1.300 events organiseret af næsten 500 arrangører. I år er der over 2.000 debatter og arrangementer at vælge imellem.