Vifo Artikel 09.03.2018

Ny tænketank inviterer til møde om folkeoplysningen i det 21. århundrede

Ny nordisk tænketank vil kombinere fremtidsforskning og folkeoplysning. På to møder den 14. og 15. marts byder tænketanken indenfor til diskussion af folkeoplysningen i det 21. århundrede og en større nordisk synergi på området.

Nøgleord: Debat Folkeoplysning

Hvordan er folkeoplysningen med til at forme fremtidens samfund i Danmark og i norden? Det emne vil den nye nordiske tænketank Nordic Bildung sætte til debat på to møder den 14. og 15. marts.

Tænketanken har som formål at udvikle modeller for fremtidens samfund og sætte tanker og ideer i spil via foreningen Fremvirke, som beskriver sig selv som et folkeoplysningseksperimentarium.

På de to møder inviterer de to aktører inden for nordisk folkeoplysning til lancering af tænketanken og diskussion af folkeoplysning og fremtiden.

På programmet er blandt andre forfatter og filosof Lene Andersen, medforfatter til bogen ’The Nordic Secret – A European story of beauty and freedom’, som vil diskutere begreberne ’folkeoplysning 3.0’ og ’metamodernitet’. Desuden vil fremtidsforskerne Mette Sillesen og Denis Rivin give deres bud på fremtiden, ligesom formændene for Nordic Bildung og foreningen Fremvirke præsenterer sig selv og deres team.

Møderne finder sted i Vartorv i København onsdag den 14. marts kl. 18:00-20.00 og torsdag den 15. marts klokken 9:00-11:00.

Læs mere

 
 

Læs mere om møderne, se program og tilmelding

Læs mere om tænketanken Nordic Bildung og foreningen Fremvirke