Vifo Artikel 08.04.2021

Nye datoer for Vifos konference om folkeoplysning i fællesskab

Sæt kryds i kalenderen 29. og 30. september 2021, hvor Vifo inviterer alle med interesse for folkeoplysning til konference om folkeoplysning og fællesskaber.

Skrevet af: Redaktionen

Fællesskaber i og omkring folkeoplysningen er i fokus, når Videncenter for Folkeoplysning inviterer politikere og aktører fra den brede folkeoplysende sektor til konferencen ‘Folkeoplysning i fællesskab’ 29. og 30. september 2021 på Hotel Faaborg Fjord. Konferencen var oprindeligt planlagt til at blive afholdt i november 2020, men blev udskudt på grund af corona-situationen.

”Med konferencetemaet ønsker vi at sætte fokus på, at folkeoplysning både foregår i fællesskab og sigter på fællesskab. Men hvad er det gode fællesskab? Er der nye fællesskabstyper på vej? De spørgsmål vil vi også gerne rejse med konferencen,” fortæller centerleder i Vifo, Henriette Bjerrum.

”Der bliver dog også plads til fordybelse i andre temaer. Hvad har coronakrisen betydet for folkeoplysningen på kort sigt, og hvordan ser fremtiden ud for fællesskaberne, de frivillige og den måde vi mødes på? Med en mulig ændring af folkeoplysningsloven på vej, vil der også blive mulighed for at diskutere folkeoplysningens hovedformål og grænser,” fortsætter hun.

Ny viden og praktiske erfaringer

Konferencen i september er fjerde gang, Vifo inviterer sektoren og en lang række vidende oplægsholdere indenfor til debat baseret på ny viden og gode praktiske erfaringer fra aktørerne på området.

”Sigtet med konferencen er at samle folkeoplysningens mange forskellige aktører til en fælles drøftelse om, hvad folkeoplysningen kan og skal – ikke mindst i fællesskab. Det gør vi ved at præsentere den nyeste viden på området og sætte den i spil sammen med de mange forskellige aktører,” fortæller Henriette Bjerrum.

På konferencen vil deltagerne derfor få indblik i en række nye undersøgelser fra Vifo. Undersøgelsen ’Folkeoplysningen i kommunerne’, som netop er udkommet i marts 2021, sætter for anden gang tal på folkeoplysningen, og en stor undersøgelse af samråd i Danmark sætter fokus på de lokale samråds organisering, aktiviteter og oplevelse af indflydelse. Derudover vil Vifo præsentere resultater fra et nyt analyseprojekt om de uniformerede korps.

Det midlertidige program udkommer i starten af maj, hvor der også bliver åbnet for tilmelding til konferencen.

Læs mere om konferencen

Vifokonferencen 2021
Folkeoplysning i fællesskab