Vifo Artikel 02.12.2019

Rollespillere kåret som årets ungdomsforening

Rollespil i Ryomgaard er blevet kåret som Årets Ungdomsforening 2019 på Dansk Ungdoms Fællesråds delegeretmøde. Ni foreninger var nomineret til prisen, og vinderne imponerede med deres evne til at engagere sig i det omkringliggende samfund.

Det er en helt ny forening, som vandt prisen som Årets Ungdomsforening i 2019 på Dansk Ungdoms Fællesråds delegeretmøde 30. november. Men selvom foreningen Rollespil i Ryomgaard kun har ét år på bagen, har den allerede stået bag en lang række lokale samarbejdsprojekter med skoler, foreninger og museer. Og det var da også deres evne til at engagere sig i det omkringliggende samfund, der imponerede dommerpanelet.

”Vi er utrolig beærede over at modtage denne pris. Det var et stærkt felt af ni andre nominerede, som vi var oppe imod, så vi kunne næste ikke tro, at det blev os," sagde en glad Stefan Kalmar fra Rollespil i Ryomgaard.

Rollespil i Ryomgaard, som er en del af rollespilsforeningen Bifrost, har blandt andet lavet rollespil i samarbejde med Midtdjurs friskole og sammen med de lokale spejdere, så de kunne tage et rollespilsmærke om vikinger. Foreningen har lavet en fantasybogklub, som har samarbejdet med Syddjurs bibliotek og Ryomgaard Bogcafe om forskellige arrangementer som forfatterforedrag og workshops. Rollespillerne har også deltaget som aktører på Gl. Estrup Museum og til forskellige ’horror runs’ i forbindelse med halloween, og til foreningens brætspils- og magic cards aftener er der åbent hus, hvor også Ryomgård kortspilsklub og Randers Brætspilsforening deltager.

Rollespil i Ryomgaard slutter sig dermed ikke om sig selv, men rækker ud og forstår ikke blot at udfordre, men i højere grad at komplementere andre fritids- og kulturaktører i området, skriver DUF i pressemeddelelsen fra prisuddelingen.

"Jeg er meget imponeret over, hvor meget foreningen har opnået på bare et år. Rollespil i Ryomgaard har på fornemmeste vis fået flere unge med i fællesskabet ved at udnytte et hul i aktivitetstilbuddet samt sørge for, at de unge føler medejerskab og bliver mere modige og selvsikre," sagde Chris Preuss, formand for DUF på vegne af dommerpanelet.

Rollespil i Ryomgaard har medlemmer i alle aldre, som selv kommer med forslag til aktiviteterne og skriver baggrundshistorierne til de forskellige rollespil. Gennem ansvar forsøger foreningen at give spillerne mere selvtillid og hjælpe dem til at turde mere.  

Prisen blev overrakt af uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen.

Andenpladsen gik til Tante Andantes Hus i Lemvig, der hører under KFUM og KFUK. Foreningen er et musisk legehus, hvor børn og børnefamilier kan få kreative og musiske input, mens tredjepladsen gik til Ungdommens Røde Kors Aalborg, som står bag en lang række events og aktiviteter for børn og unge i Aalborg.

Læs mere