Vifo Artikel 24.08.2015

Temadag om frivillighed og fællesskaber

Frivilligrådet inviterer den 16. september til en temadag i København, der sætter fokus på, hvordan man kan styrke de mangfoldige, frivillige fællesskaber på tværs af organisationer og områder.

Skrevet af: Ditte Toft

Hvordan styrker man mangfoldigheden og rummeligheden i de frivillige fællesskaber? Dette spørgsmål ønsker Frivilligrådet at blive klogere på temadagen ’Grokraft for fællesskaber’, der finder sted den 16. september i København.

Med oplæg og workshops om de frivillige fællesskaber skal temadagen hjælpe til at skabe ideer og udveksle erfaringer i forhold til at skabe rummelige, frivillige fællesskaber, der også går på tværs af forskellige typer af organisationer – såvel offentlige som frivillige – og fagområder. Alt sammen så den enkelte kan opleve glæden ved fællesskabet, men også så man i et større samfundsperspektiv kan være med til at forebygge social isolation og skabe tillid på tværs af grupper.

Temadagen er en optakt til Frivillig Fredag, der i år finder sted den 25. september. Frivillig Fredag er en årlig tilbagevendende begivenhed, der har til formål at markere og anerkende det store frivillige arbejde, der finder sted rundt i landet.

På det foreløbige program er der, ud over workshops om rummelighed i frivillige fællesskaber, inspirationsoplæg fra Mads Espersen, næstformand i Frivilligrådet, Ole Bech Lykkebo, chefkonsulent hos Center for Offentlig Innovation, og Anne Lejbach Jørgensen, udviklingskonsulent på projektet Lokalsamfundet bygger bro.