Vifo Artikel 30.09.2019

Tidligere kulturminister bliver generalsekretær for FFD

Elsebeth Gerner Nielsen bliver ny generalsekretær for Folkehøjskolernes Forening i Danmark fra den 1. januar 2020.

Nøgleord: Højskoler

Elsebeth Gerner Nielsen tiltræder som ny generalsekretær for Folkehøjskolernes Forening i Danmark (FFD) fra starten af 2020. Hun overtager posten fra Niels Glahn, der har siddet siden 2007.

FFD’s nye generalsekretær har gennem de seneste 12 år været rektor på Designskolen Kolding, hvor hun blandt andet har stået i spidsen for at udvikle skolen fra at være en kunsthåndværkerskole til en internationalt anerkendt institution, der uddanner på universitetsniveau. Før sin stilling som rektor sad hun i Folketinget for Det Radikale Venstre fra 1994 til 2007 og var kulturminister i en periode fra 1998 til 2001.

Elsebeth Gerner Nielsen er uddannet cand.rer.soc. (kandidat i socialvidenskab) fra Syddansk Universitet og har sidenhen både været projektleder, underviser, konsulent og forsker, hvorigennem hun har fået et dybt og indgående kendskab til kultur, folkeoplysning og undervisning. Hun har desuden haft flere bestyrelsesposter og været formand for en række kampagner i blandt andet Den Grønne Fond og Etisk Råd. I dag er Elsebeth Gerner Nielsen bestyrelsesmedlem i Poul Due Jensens Fond og Spar Nord Fonden. Hun har på baggrund af sine professionelle virker inden for kulturområdet modtaget flere priser.Højskolerne kommer således til at drage nytte af den viden og erfaring samt det netværk, som hun har opbygget gennem tidligere erhverv og poster. Formand for FFD, Lisbeth Trinskjær, fortæller i en pressemeddelelse på FFD’s hjemmeside, at Højskolerne med Elsebeth Gerner Nielsen får en leder, ”som forstår kulturens og folkeoplysningens værdi for det enkelte menneske.” Selv udtaler den nye generalsekretær i pressemeddelelsen, at hun glæder sig til at arbejde med højskolerne, da skolerne gennem fællesskab og samtale skaber ”et meningsfuldt alternativ til effektivitets- og præstationsræset.”

Læs mere