Vifo Artikel 17.09.2018

Tre perspektiver på folkeoplysningens udfordringer

Tre af folkeoplysningens aktører svarer på, hvad de ser som de største udfordringer og fremtidige perspektiver på deres felt.

Skrevet af: Redaktionen

På Videncenter for Folkeoplysnings konference ’Folkeoplysning i forandring III’ den 11.-12. september 2018 deltog en lang række af aktører fra den brede folkeoplysning. Vifo har spurgt tre af dem, hvad de mener, de største udfordringer er for deres felt, og hvordan de mener, udfordringerne bedst imødegås i fremtiden.  

Nedenfor kan du høre, hvad Esben Danielsen, direktør for Lokale og Anlægsfonden, Henrik Christensen, sekretariatsleder i Dansk Oplysnings Forbund, og Lisbeth Trinkjær, formand for Folkehøjskolernes Forening, svarede.

Esben Danielsen

Direktør, Lokale og Anlægsfonden: Den største udfordring for folkeoplysningens faciliteter er at gå fra at tænke faciliteter til at tænke mødesteder.

Aftenskolerne har flere forskellige udfordringer, mener Henrik Christensen, sekretariatsleder i Dansk Oplysnings Forbund. Blandt andet skal de være mere fleksible og attraktive.

Lisbeth Trinskjær

Formand for Folkehøjskolernes Forening: En af de største udfordringer for højskolerne er vedligehold og renovering af højskolernes bygninger.

Konferencen 'Folkeoplysning i forandring III' fandt sted på Helnan Marselis Hotel i Aarhus i dagene 11.-12. september 2018.