Idan Vifo Artikel 29.03.2021

Troels Rasmussen bliver ny direktør for Idrættens Analyseinstitut

Den nye direktør for Idrættens Analyseinstitut inklusive Videncenter for Folkeoplysning og Play the Game har brugt hele sit arbejdsliv inden for idræt og folkeoplysning, i de seneste 13 år på ledelsesposter i DGI.

Skrevet af: Redaktionen
Nøgleord: Vifo

Stærke rødder i dansk idræt og folkeoplysning kombineret med en lang lederkarriere blev afgørende, da bestyrelsen for Idrættens Analyseinstitut i dag valgte den 51-årige Troels Rasmussen som instituttets nye direktør.

Troels Rasmussen kommer fra næsten 13 års ansættelse i DGI, hvor han siden 2011 har været medlem af DGI’s direktion med opgaver inden for blandt andet forenings- og organisationsudvikling, analyser, eksterne partnerskaber og de store idrætsorganisationers fælles vision ”Bevæg dig for livet”.

Dertil har han haft et udstrakt ansvar for personale- og ledelseskultur, i en periode som øverste administrative chef.

”I et stærkt ansøgerfelt har vi kigget meget efter ledelseserfaring, men det har også været afgørende at finde en person, der har idræt, foreningsliv og folkeoplysning inde under huden,” siger bestyrelsesformand Carl Holst.

Den nye direktør skal stå i spidsen for et hold af over 20 analytikere, kommunikationsfolk og andre fagmedarbejdere. En af flere store opgaver bliver at etablere eksterne partnerskaber, der kan bidrage til instituttets strategiske mål og skabe mest mulig synergi mellem instituttets tre hovedområder: Idan (dansk idræt og foreningsliv), Vifo (folkeoplysning og ungdomsorganisationer) og Play the Game (international idrætspolitik).

”Jeg har fulgt Idan siden opstarten i 2005 og oplevet, hvordan analyser og ny viden har bidraget til at forandre og forny idræts- og foreningslivet,” siger Troels Rasmussen og peger på, at der årligt produceres et stigende antal analyser fra mange forskellige sider.

”Idan skal fortsat placere sig centralt som et uafhængigt analyseinstitut med fokus på at levere analyser, der kan forandre, forbedre og skabe værdi for idrættens og folkeoplysningens aktører.”

Troels Rasmussen tiltræder sin nye stilling 1. maj.

Yderligere oplysninger

Bestyrelsesformand Carl Holst, +45 4032 5210Troels Rasmussen, +45 5183 6864