Vifo Artikel 13.07.2016

Unge afholder deres eget folkemøde

Til september vil Søndermarken på Frederiksberg lægge græs til to dages demokratifestival for unge, når Ungdommens Folkemøde afvikles for første gang.

Skrevet af: Redaktionen
Nøgleord: Unge

Den 8. og 9. september vil Ungdommens Folkemøde løbe af stablen for første gang. Det er Ungdomsbureauet, der står bag initiativet, og ambitionen er at give de unge en mulighed for at komme til orde i en debat om nye måder at skabe samfundsengagement og aktiv deltagelse i fællesskabet. 

”Selvom Folkemødet på Bornholm er en fantastisk arena, er den også meget koreograferet. Vi ønsker i højere grad at se og høre unge som netop unge, og ikke yngre repræsentanter for en allerede etableret holdning,” siger Kenneth Salomonsen, festivalleder og medstifter af ungdomsbureauet, i en pressemeddelelse.

Ungdommens Folkemøde håber på at samle 10.000 unge, og programmet byder på et stort antal arrangementer, debatter og workshops. På hovedscenen vil de unge sammen med en række centrale beslutningstagere og eksperter sætte fokus på aktuelle emner.

Hen over de to dage vil omkring 75 organisationer desuden invitere til debatter og aktiviteter, og i en række workshops vil de unge få mulighed for at adressere relevante problemstillinger og komme med deres bud på, hvordan man kan løse aktuelle samfundsudfordringer.