Vifo Artikel 15.04.2021

Vifo inviterer til webinar om folkeoplysningen i kommunerne

Bliv klogere på, hvordan landets kommuner sætter rammer for folkeoplysningen og organiserer økonomi, aktiviteter og procedurer for blandt andet aftenskoler og de frivillige foreninger på et gratis webinar onsdag 28. april, hvor Videncenter for Folkeoplysning præsenterer hovedresultaterne fra sin nye undersøgelse ’Folkeoplysningen i kommunerne’.

Skrevet af: Redaktionen

På et webinar 28. april fra kl. 11-12 giver Videncenter for Folkeoplysning (Vifo) et unikt indblik i, hvordan de danske kommuner organiserer folkeoplysningsområdet.

Med folkeoplysningsloven som rammelov har kommunerne nemlig stor frihed til selv at sætte rammer for aftenskolerne, idrætsforeningerne, spejderne og resten af folkeoplysningsområdet. Derfor er der også stor forskel på tværs af kommunerne på, hvordan de går til opgaven.

Gennem undersøgelsen ’Folkeoplysningen i kommunerne’, der er baseret på et omfattende spørgeskema til alle landets kommuner, har Vifo skabt et grundigt indblik i kommunernes rammer for økonomi, aktiviteter og procedurer på folkeoplysningsområdet, og på webinaret fortæller senioranalytiker Malene Thøgersen og analytiker Mette Eske om nogle af de mest centrale resultater fra undersøgelsen.

Her kan du blandt andet få svar på spørgsmål som:

  • Hvordan fordeler de kommunale tilskud til aftenskoler sig på almen undervisning, handicapundervisning, små hold og fleksibelt tilrettelagt undervisning?
  • Hvilke modeller bruger kommunerne, når de beregner medlemstilskud til foreningerne?
  • Hvordan ser det ud med aktivitetsniveauet på tværs af land og by?
  • Hvordan er § 35 stk. 2-udvalgene organiseret, og hvilke kompetencer har de? 

Program

11.00: Velkomst og introduktion til undersøgelsen – ved Malene Thøgersen

11.10: Den folkeoplysende voksenundervisning – ved Malene Thøgersen

11.25: Det frivillige folkeoplysende foreningsliv – ved Mette Eske

11.40: Tværgående temaer på Folkeoplysningsområdet – ved Malene Thøgersen

11.55: Afrunding og mulighed for spørgsmål

Webinaret henvender sig til alle, der arbejder med folkeoplysningsområdet i kommunerne, politikere og embedsmænd, aktører inden for folkeoplysningen og andre med interesse i området.

Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig. Tilmeld dig senest mandag 26. april på dette link, hvorefter du vil modtage en bekræftelse med et link til webinaret.

Læs mere