Vifo Artikel 17.11.2020

Webinar om folkeoplysningens fremtidige rolle i kommunerne

KL inviterer til webinar om folkeoplysningens fremtidige rolle i kommunerne, og hvordan foreninger kan være med til at skabe velfærd i kommunerne.

Skrevet af: Katja Høiriis

Samspillet mellem kommunen og frivillige foreninger inden for folkeoplysningsområdet er i centrum, når KL sætter folkeoplysningens fremtidige rolle til debat på et webinar 3. december, hvor både forskere og kommuner vil byde ind med deres perspektiver på folkeoplysningen og foreningslivets rolle.

På webinaret vil professor Bjarne Ibsen fra SDU fortælle mere om resultaterne fra et forskningsprojekt om samspillet mellem kommuner, foreninger og frivillige, inden repræsentanter fra Faxe og Aalborg Kommuner vil fremlægge deres erfaringer med samarbejder på folkeoplysningsområdet. Deltagere i webinaret kan blandt andet høre om erfaringerne med den nye model for lokaletilskud i Aalborg, hvor aftenskolerne får tilskud efter, hvor meget aktivitetet der foregår i lokalerne.

Dernæst vil fremtidsforsker Henrik Good Hovgaard fra Universal Futurist give sit bud på, hvordan tiden efter corona vil se ud på folkeoplysningsområdet, og hvilke nye måder man kan forvente vil præge vores måder at forsamles og oplyses på i fremtiden.

Webinaret afsluttes med en debat, hvor en række organisationer på fritidsområdet kommer med deres bud på folkeoplysningens fremtidige rolle i kommunerne. 

Webinaret finder sted online via Teams torsdag 3. december fra kl. 10-13. 

Læs mere

Læs mere om webinaret og tilmelding

Læs også artiklen på vifo.dk om den nye model for tilskud til aftenskoler i Aalborg: Aftenskoler: Ja tak til ny model for lokaletilskud

Læs også artiklen på vifo.dk om forskning i samspillet mellem kommuner og frivillige: Tre ud af fire kommunale institutioner samarbejder med frivillige