Vifo Artikel 27.02.2018

50 mio. kr. skal skabe aktiviteter ved danske kyster

Nordea-fonden inviterer med puljen ’Kysten er klar’ på 50 mio. kr. foreninger og ildsjæle til at sætte gang i aktiviteter ved kysterne. Fonden giver sparring på projektideer ved seks møder rundt om i landet i marts 2018.

Skrevet af: Jonna Toft
Nøgleord: Natur

Alt fra kitesurfing og havfiskeri til shelters og dragefestivaler kan få støtte fra Nordea-fondens nye initiativ, puljen ’Kysten er klar’, der uddeler 50 mio. kr. i år.

Støtten kan gå til foreninger, lokale ildsjæle og almennyttige nonprofitorganisationer, og de to ansøgningsfrister falder 1. maj og 1. juli 2018. Der kan søges mellem 100.000 kr og 1 mio. kr.

I marts 2018 holder fonden seks møder rundt om ved landets kyster, hvor ildsjæle og lokale foreninger kan få sparring på projektideer, der kan bidrage til det gode liv ved danske kyster.

Det foregår i: Holbæk 13. marts, Vordingborg 14. marts, Kerteminde 15. marts, Slettestrand 20. marts, Hou 21. marts og Ribe 22. marts.

Læs mere og tilmeld dig: Mød Nordea-fonden i seks kystbyer   

Tre ud af fire besøger de danske kyster

De fleste danskere er, i et land med ca. 8.200 km kystlinje, næsten altid i nærheden af et kystområde, og mange sætter stor pris på livet ved, på og i hav og fjord.

Tre ud af fire voksne danskere besøger de danske kyster mindst én gang årligt. Og både blandt de, der dyrker friluftslivet ved kysterne og de, der ikke gør, er der appetit på mere, skriver Nordea-fonden.

"Vi kan se, at mange gerne ville nyde kystlivet mere, end de gør. En af de store barrierer er afstanden, som for hver femte er en forhindring, mens hver tiende mangler viden om de eksisterende muligheder," fortæller seniorforsker Berit C. Kaae, Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning på Københavns Universitet, på Nordea-fondens hjemmeside.

Hun har kortlagt danskernes aktiviteter ved kysten på baggrund af mere end 10.000 tilbagemeldinger i en undersøgelse for Friluftsrådet. 

Læs mere

 
 
Læs mere om ’Kysten er klar’ hos Nordea-fonden: Stor pulje skal få danske kyster til at summe af aktivitet