Vifo Idan Artikel 17.02.2021

Folketinget giver 2,9 mio. kr. til coronasikker version af Folkemødet 2021

I 2021 skal Folkemødet Bornholm afholdes både fysisk og digitalt. Nu har Folketinget støttet den coronasikre udgave med 2,9 millioner kroner.

I 2020 blev Folkemødet på Bornholm aflyst på grund af COVID-19. Det har arrangørerne ikke planer om i år. I stedet vil man prøve kræfter med tre versioner af Folkemødet kombineret i én. 2021-udgaven skal bygges op omkring det fysiske folkemøde på Bornholm, en digital udgave samt en folkehøring, som skal rejse rundt i Danmark. Afhængigt af, hvordan coronasituationen- og restriktionerne ser ud, kan de tre dele supplere hinanden og skaleres op og ned.

”Folkemødet ’21 bliver ikke som det plejer. Essensen – nemlig den demokratiske samtale – vil stadig være den samme, men i år vil vi udvikle og nyskabe formaterne for samtalen. Vi vil i stor skala afprøve koblingen mellem fysiske debatmøder på Bornholm og digitale demokratisamtaler, der kan fremme dialog på tværs af borgere og beslutningstagere,” siger direktør for Folkemødet, Camilla Laudrup i en artikel på Folkemødets hjemmeside.

Genstart af det demokratiske engagement

Under temaet ’Idéernes Folkemøde’ kommer der til at være fokus på, hvordan man kan genstarte samfundets, erhvervs- og kulturlivets samt borgernes demokratiske engagement efter coronapandemien.

Folkemødet Bornholm har på nuværende tidspunkt skaffet størstedelen af de midler, det kræver at afholde arrangementerne, men havde bedt om at få en statslig støtte på 2,9 mio. til at finansiere de sidste udestående udgifter. Det har regeringen sammen med Venstre, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Frie Grønne nu aftalt at imødekomme.

”Den demokratiske samtale er vigtigere end nogensinde. Vi lever i en tid med ekstrem polarisering, der er en udfordring for demokratiet. Vi skal kæmpe for demokratiet. Vi skal kæmpe for den fælles samtale, så vi kan løse vores problemer sammen. Vi skal kæmpe for at mødes og samarbejde. Folkemødet er netop en ambition om en samtale, alle kan være med i. Derfor er vigtigt at signalere en fortsat opbakning til Folkemødet, som i år skal foregå på en covid-19-sikker måde,” siger kulturminister Joy Mogensen i en pressemeddelelse.

Folkemødet 2021 bliver afholdt i uge 24.