Vifo Artikel 01.05.2019

Friluftsrådet har fået ny formand

Niels-Christian Levin Hansen er blevet valgt som ny formand for Friluftsrådet på organisationens generalforsamling den 30. april. Han var indstillet til posten af Danmarks Idrætsforbund.

Nøgleord: Natur

På Friluftsrådets generalforsamling den 30. april skulle paraplyorganisationens 85 medlemsorganisationer stemme om en ny formand til Friluftsrådet som afløser for Lars Mortensen, som stod i spidsen for organisationen i 16 år.

Her vandt Niels-Christian Levin Hansen valget med 79 stemmer mod 40 stemmer på den anden kandidat, Annesofie Bjerre, som var indstillet af Det Danske Spejderkorps.

Den nye formand mener, at der er masser at tage fat på for organisationen, som arbejder for at forbedre rammerne for danskernes friluftsliv.

"Den politiske opmærksomhed på det grønne område er for tiden tårnhøj, og det giver os en rigtig god mulighed for at komme i dialog med politikerne om friluftslivet," siger Niels-Christian Levin Hansen i en pressemeddelelse fra Friluftsrådet.

Niels-Christian Levin Hansen var indstillet af Danmarks Idrætsforbund, hvor han siden 2006 har siddet i bestyrelsen. Her har han været ansvarlig for DIF’s natur- og miljøpolitik, herunder sikring af medlemmernes adgang til naturen.

Som ny formand for Friluftsrådet vil Niels-Christian Levin Hansen arbejde for et mere bæredygtigt friluftsliv:

"Adgang og ansvarlighed skal gå hånd i hånd, og bæredygtighed er derfor afgørende for friluftslivet. Jeg har et forslag om, at når der holdes større arrangementer i naturen, bør arrangørerne tage ansvar for at de afholdes på en ansvarlig måde, for eksempel at der tages hensyn til dyreliv, biodiversitet og øvrige friluftsbrugere," siger Niels-Christian Levin Hansen i en pressemeddelelse efter sit valg.

Læs mere