Vifo Artikel 21.12.2018

Friluftsrådet udvikler kanon over naturaktiviteter

Naturoplevelser er en mangelvare i moderne børneliv. Derfor udvikler Friluftsrådet nu en naturaktivitets-kanon, som skal få børn mere ud.

Skrevet af: Jonna Toft
Nøgleord: Natur

Børn er halvt så meget i naturen som deres bedsteforældre var, da de var børn. Kun en tredjedel af landets børn mellem 2-15 år har prøvet at overnatte i naturen og kun knap halvdelen har prøvet at lave et bål.

Det viser en undersøgelse fra maj 2018, som YouGov har lavet på vegne af Friluftsrådet.

Derfor udvikler Friluftsrådet nu en kanon over naturaktiviteter, som rådet håber kan være med til at vende udviklingen.

Kanonen er en del af kampagnen ’Børn gror i natur’, som Friluftsrådet og Center for Børn og Natur har sat i gang. Visionen er, at børn skal 10 pct. mere ud i naturen. For børn gror i natur- de får tillid til sig selv og verden, og deres horisont udvider sig.

789 danskere har indsendt naturoplevelser til Friluftsrådet, som de synes, er et must i ethvert børneliv. Heraf er 40 oplevelser nu udvalgt til at gå videre til finalerunden.

Alle kan her i december og januar stemme på naturoplevelser, som de mener skal med i kanonen, på www.borngrorinatur.dk. Den endelige kanon kommer til at indeholde 12 oplevelser i naturen.

Kampagnen er en del af et projekt under Center for Børn og Natur, som består af Københavns Universitet, Syddansk Universitet, VIA University College og Aarhus Universitet samt Friluftsrådet og er støttet af Nordea-fonden.

Læs mere

Læs mere hos Friluftsrådet: Naturen skal være en fast del af børns opvækst