Vifo Artikel 25.04.2016

Konference sætter fokus på samarbejde om friluftsliv

KL og Friluftsrådet inviterer til konference den 21. juni 2016 for at kaste lys over, hvordan man kan skabe bedre samarbejde i kommunerne på friluftsområdet

Skrevet af: Anna Rex Wittig
Nøgleord: Natur

Erfaringer og konkrete eksempler på godt samarbejde på tværs af sektorer omkring forvaltning og planlægning af friluftsliv i kommunerne er på programmet, når KL og Friluftsrådet inviterer til konference den 21. juni 2016 i Kolding. Det skal give bedre grundlag for af give borgere et sundt og aktivt liv.

Konferencen byder på en række oplæg med forskellige perspektiver på, hvordan man kan samarbejde på tværs af sektorer om friluftslivet. Det sker med udgangspunkt i følgende spørgsmål:

    • Hvordan kan kommuner koble friluftsliv med sundhed, klimatilpasning, skole- og naturforvaltning og den frivillige indsats?
    • Hvilke konkrete erfaringer har kommunerne med samarbejde om friluftsliv på tværs af sektorer?
    • Hvilken rolle spiller foreninger og organisationer i kommuners samarbejde med friluftsliv?
    • Hvad er de centrale udviklingstendenser for fremtidens friluftsliv?

Konferencen vil byde på både oplæg og konkrete eksempler på organisering og planlægning af friluftsliv-projekter. Her kan man bl.a. få indblik i arbejdet med en såkaldt ’outdoorstrategi’ i Kolding Kommune på tværs af fire forvaltninger, som skal udvikle borgeres mulighed for at opleve og udfolde sig i naturen samt nytænkning af rammerne for et borgernært og rekreativt naturområde til friluftsliv i Varde Kommune.

Lektor Søren Andkjær fra SDU vil desuden fortælle om udviklingstendenser, perspektiver og fremtidens friluftsliv, og professor Bjarne Ibsen fra SDU vil fremlægge de første resultater fra en stor undersøgelse omkring samarbejde mellem den kommunale og frivillige sektor på friluftsområdet.

Konferencen er tiltænkt frivillige, kommunale chefer og medarbejdere med interesse for planlægning og praktisk erfaring med friluftsliv.

Sidste frist for tilmelding er den 7. juni 2016. Det koster 1.600 kroner at deltage for kommuner/virksomheder og 800 kroner for frivillige. Priserne er eksklusiv moms.